Svensk konst

Det finns ett stort utbud av god svensk konst, och svensk konst blir bara allt mer populär och även internationellt börjar många få upp ögonen för svensk konst och design.Köpa svensk konst

Det finns flera hemsidor som säljer aktuell svensk konst och kulturnätverk som ger information om svenska nutida konstnärer och som även kan hjälpa dig med värdering av konst. Exempel på sådana sidor är svenskakonstnarer.se och svenskkonst.webb.se samt svenskaauktioner.se och kultur.nu.
För dig som inte är intresserad av att köpa utan bara av att titta på och lära dig mer om svensk konst finna många bra museer landet runt, exempelvis i Stockholm, Göteborg, Karlskrona och Malmö.
På kultur.nu kan du hitta en förteckning över landets alla konstmuseer och alla konst galleri som är värda att besöka.

Världens äldsta auktionsföretag är AB Stockholms Auktionsverk som grundades 1674.
Auktionsverket håller stadsauktioner varje vecka, samt internationella auktioner där de erbjuder det mesta inom konst som erotisk konst, modern konst, japansk konst, abstrakt konst, och afrikansk konst. Auktionsverket har fram till 1993 varit auktionsverk för Stockholms stad men är numera i privat ägo.

Svenska konstnärer

Det finns flera kända svenska konstnärer, bland annat Alvar Hård, Markus Andersson, Anni Norman, Alf Johansson, Ernst Billgren och många fler. I konsthistorien finns det inte många stora svenska namn men idag finns flera moderna duktiga svenska konstnärer som Karin mamma Andersson. Svensk konst blir alltmer uppskattad internationellt och det finns idag många erkända konstutbildningar i Sverige som exempelvis Backmans och Konstfack.

Följ länken för att hitta mer bra information om "Svensk konst"

 

Forum - 5 senaste inläggen

 
Sexy pictures each day Idag
New sexy website is available on the web Igår
Sexy teen photo galleries Igår
Hot photo galleries blogs and pictures 30/11
pin-uponline.pro 30/11
 

Rösta - Har du haft nytta av informationen på denna sida?

   Visa resultat!