Modern Konst

Under den generella benämningen modern konst går konstriktningar som modernism och postmodernism.Modernism

Modernism förbinds ofta med ett uttalat ointresse för klassiska motivframställningar, med undantag för surrealismen.
Precis som många andra riktningar arbetar modernismen i polemik mot tidigare riktningar. Många började utveckla sin konst och lägga större vikt vid den estetiska gestaltningen som princip. Alla motiv är gångbara inom modernismen och erotik i konst är vanligt även här. Förutom erotisk konst är det vanligt med populärkulturella motiv i konsten.

Postmodernism

Den största förnyelsen av traditionella konstformer stod postmodernismen för, och har från och med 1960-talet uttryckts genom konceptkonst och minimalism. Det finns självklart även svensk konst som representerar dessa strömningar.
Båda strömningarna kännetecknas av att uppmärksamheten har flyttats från konstverkets fysiska egenskaper till betraktarens bearbetning och uppfattning av intrycket. Konsten inom dessa strömningar ser fortfarande ut som en tavla eller en skulptur med formen tjänar inte för att vissa estetiska föremål utan för att försöka framkalla reaktioner och upplevelser hos åskådaren. Installationer och happenings är exempel på det.

I postmodernismen är det fritt att blanda vilt mellan bildelement, symboltecken och ljud eller lukt för att uppnå önskat resultat. Postmodernismen kallas ofta en icke-estetisk konst och saknar smyckande ambitioner. Postmodernismen har även skapat en väg för fler konst galleri att etablera sig och utmana traditionella konstutställningar tack vare deras utvecklade och nydanade syn på konsten.

Flj lnken fr att hitta mer bra information om "Modern Konst"

 

Forum - 5 senaste inlggen

 
«Акки» - интернет Аниме-магазин №1 в России Idag
New hot project galleries, daily updates 01/12
My new hot project 30/11
ufk-kostroma.ru 30/11
Enjoy daily galleries 29/11
 

Rsta - Har du haft nytta av informationen p denna sida?

   Visa resultat!