Japansk konst

En konstriktning som har växt oerhört i Europa och blivit omåttligt populär är japansk konst, och idag finns det ett bra konst galleri som ställer ut japansk konst i alla större städer i Sverige som Stockholm, Göteborg och Malmö.  Japansk konsthistoria

I mer än tvåtusen år har den japanska konsten gått igenom faser av kulturellt inflytande utifrån växlande med långa perioder av isolation från omvärldens inflytande. På grund av detta har man inom japansk konst utvecklat en förmåga att imitera nya främmande idéer och absorbera dessa för att sedan ge dem ett specifikt japansk uttryck och göra dem till sina egna idéer. Den japanska konsten kännetecknas av en syntes mellan två till synes oförenliga poler; enkelheten, det obearbetade naturliga som uttrycker skönhet av en slump och den otroligt stränga symmetrin och överdådiga dekorerade färgintensiva verk. Både denna enkelhet och överdådet har inspirerat västerländska konstnärer och utövade ett starkt inflytande på konst under 1800-talet, även svensk konst blev influerade av japansk konst.

Japanskt måleri

Det klassiska måleriet har en stark ställning i Japan och utövas av både amatörer och professionella konstnärer. Som tidigare nämnt har erotik i konst alltid varit förekommande och i dagens Japan med sitt stora utbud av modern konst är erotisk konst vanligt förekommande. Det japanska måleriet har ett tydligt avtryck av japans långa förtrogenhet med olika penseltekniker. Ända in i modern tid skrev man med pensel i Japan istället för med penna.

Japanska skulpturer

Skulpturer har alltid haft en underordnad roll gentemot måleriet. De flesta skulpturer har ofta förknippats med religion och då speciellt buddhismen. Ett undantag är de populära miniatyrskulpturerna kallade netsuke som gjordes i stora mängder under Edoperioden.

Följ länken för att hitta mer bra information om "Japansk konst"

 

Forum - 5 senaste inläggen

 
Sexy pictures each day Idag
New sexy website is available on the web Igår
Sexy teen photo galleries Igår
Hot photo galleries blogs and pictures 30/11
pin-uponline.pro 30/11
 

Rösta - Har du haft nytta av informationen på denna sida?

   Visa resultat!